Rauma Finull – 100% Norsk Ull för Kreativa Stickprojekt

Rauma Finullgarn

Rauma Finull är ett klassiskt garn av högsta kvalitet, tillverkat i Norge av 100% ren norsk ull. Detta 2-trådiga garn från Rauma Ullvarefabrikk är särskilt omtyckt för sin mångsidighet, slitstyrka och lättstickade egenskaper. Det gör Finull till ett utmärkt val för allt från vantar och tröjor till större mönsterstickade plagg.

Finullgarn finns i ett imponerande utbud av färger, vilket gör det idealiskt för mönsterstickning. Den rika färgpaletten låter dig skapa detaljerade och färgglada projekt med personlighet. Tack vare sin lätta och luftiga struktur ger garnet plagg som är både varma och sköna att bära.

Norsk ull är dessutom känd för sin förmåga att andas och hålla värmen, även under fuktiga förhållanden.

Information

Finullens fördelar

Rauma Finull - Tradition och hållbarhet i varje nystan

Rauma Finull är inte bara ett garn – det är en del av den stolta norska sticktraditionen. Garnet påminner om det som användes till de klassiska Selbu-vantarna, och tack vare sin hållbarhet och spänstighet ger det plagg som håller i många år.

Tillverkningsprocessen sker i Raumas fabrik i Romsdalen, där garnet kardas, spinns, tvättas, färgas och nystas – allt under samma tak. Genom att använda norsk ull, en av världens mest miljövänliga textilfibrer, bidrar du till en mer hållbar produktion. Ullen vi använder är dessutom Svanenmärkt, vilket garanterar att den är producerad med omtanke om miljön.